2
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه تهران
3
دانش آموختۀ کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس.
چکیده
استان چهارمحال و بختیاری علیرغم موقعیت جغرافیایی خود در میان استانهای خوزستان و فارس و نقشی که از نظر باستان شناختی در برهم کنشهای منطقهای در این مناطق در دوران پیش ازتاریخ داشته است، متأسفانه کمتر به طور جدی مورد مطالعه قرارگرفته است، در سالهای ۱۳۸۸-۱۳۹۰ حسن رضوانی بررسیهای گسترده ای را در سه بخش شهرستان لردگان (فلارد و ریگ، سردشت و خان میرزا و مُنج و اَرمند) انجام داد. در این میان ۲۰ محوطه از دورۀ نوسنگی در این شهرستان شناسایی و معرفی شد که پایه و اساس این پژوهش را شکل داده است. در این پژوهش سعی شده به بررسی عوامل زیست-محیطی و نقش آن در شکل گیری زیستگاه های انسانی و همچنین نوع استقرارها (کوچنشین و یکجانشین)، در دورۀ نوسنگی در شهرستان لردگان پرداخته شود. باتوجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش و بررسی استقرارها و موقعیت مکانی آنها، بعضی از این محوطه ها سکونتگاه های فصلی و موقت و بعضی دیگر احتمالاً آبادی های کوچکی هستند که در میان دشتها و مناطق پایکوهی شکل گرفته بودند.
نیک نامی, کمال الدین, مهدیان, مسلم, & ساعدی, ایمان. (1399). نقش عوامل محیطی بر شکلگیری استقرارهای دورۀ نوسنگی شهرستان لردگان، چهارمحال و بختیاری. باستان پژوه, 19(24), 89-104.
MLA
کمال الدین نیک نامی; مسلم مهدیان; ایمان ساعدی. "نقش عوامل محیطی بر شکلگیری استقرارهای دورۀ نوسنگی شهرستان لردگان، چهارمحال و بختیاری", باستان پژوه, 19, 24, 1399, 89-104.
HARVARD
نیک نامی, کمال الدین, مهدیان, مسلم, ساعدی, ایمان. (1399). 'نقش عوامل محیطی بر شکلگیری استقرارهای دورۀ نوسنگی شهرستان لردگان، چهارمحال و بختیاری', باستان پژوه, 19(24), pp. 89-104.
VANCOUVER
نیک نامی, کمال الدین, مهدیان, مسلم, ساعدی, ایمان. نقش عوامل محیطی بر شکلگیری استقرارهای دورۀ نوسنگی شهرستان لردگان، چهارمحال و بختیاری. باستان پژوه, 1399; 19(24): 89-104.